NS toont selectie Zilveren Camera op aantal stations

De winnaaar van de Zilveren Camera 2010 Evert-Jan Daniels heeft donderdagmiddag op Den Haag Centraal een speciaal voor de NS samengestelde tentoonstelling geopend, in aanwezigheid van Arno Haijtema, voorzitter stichting Zilveren Camera, en Eloy van Raamsdonk, regiodirecteur NS Randstad Zuid. De expositie – met een selectie van grote afdrukken en een compleet overzicht van winnaars uit alle categorieën in een computer met aanraakscherm – zal dit jaar op verschillende grote stations in Nederland te zien zijn.
De NS omarmt het initiatief om het station te verlevendigen: ‘NS stelt haar stations graag beschikbaar als podium voor deze mooie en indrukwekkende foto’s. Het station kan veel méér zijn dan alleen een vertrek- of aankomstplaats. We zien een station als dé ontmoetingsplek om nieuwe ervaringen op te doen, om aangenaam te wachten, om even tot rust te komen en om cultuur te ontdekken! Een podium waar kunst- en cultuuruitingen een aanleiding kunnen zijn voor spontane ontmoetingen en het opdoen van nieuwe ervaringen.’

Onlangs is NS een driejarige samenwerking aangegaan met de organisatie van de Zilveren Camera. Deze stichting organiseert drie fotoprijzen, waaronder die voor de Zilveren Camera voor de beste nieuwsfoto van het jaar. De samenwerking met Zilveren Camera voorziet voor de komende drie jaar in een reizende tentoonstelling langs verschillende NS-stations van voor deze prijs genomineerde foto’s.

De tentoonstelling van 2010 is achtereenvolgens te zien op de volgende stations:
Den Haag Centraal (van 10 t/m 24 februari)
Amersfoort (maart)
Leiden Centraal (april)

Op Amsterdam Centraal is al enige tijd een expositie met een selectie van de Zilveren Camera van 2009 te zien. De foto’s worden de komende dagen vervangen door de winnende beelden van 2010.

www.zilverencamera.nl