Off Print gaat ook boeken uitgeven

Off Print, bekend van de fotoboekenbeurs die de afgelopen twee jaar als een satellietevenement rond Paris Photo werd georganiseerd, gaat nu ook fotoboeken uitgeven. De eerste uitgave is het boek Le Style van Liesbeth Abbenes en Maurice Scheltens.
De nieuwe uitgeverij richt zich op bijzondere kunstenaarsboeken. Met Le Style probeert Off Print een aanpak met oplopende prijzen uit. Van de oplage van honderd exemplaren worden de eerste 25 verkocht voor 75 euro, de volgende 25 voor 145 euro, de 25 daarna voor 195 euro en de laatste 25 moeten 250 euro per stuk opbrengen. Intussen zijn er ruim veertig verkocht.

De boeken worden genummerd en gesigneerd en in een doos worden twee barietprints meegeleverd.

In Le Style hebben Scheltens en Abbenes recent werk gebundeld gekenmerkt door radicaal zwartwit gebruik. De foto’s zijn onder meer gemaakt in opdracht van Yves Saint Laurent, New York Times Style Magazine, Hermès, Vitra, COS, Fantastic Man en Arper.

Het Nederlandse duo is onlangs verkoren als ontvanger van de ICP Infiinity Award in de categorie Mode, Toegepast, Reclame.

Off Print is een activiteit van Thomas Buxó en Yannick Bouillis. De laatste dreef tot voor kort ook in Amsterdam de winkel Shashin met bijzondere fotoboeken.

www.scheltens-abbenes.com

Aan de website van Off Print wordt nog gewerkt: www.off-print.com

Eerder op PhotoQ: ICP Infinity voor Kruithof en Scheltens/Abbenes