Olympus maakt spel van wegwerpen camera’s

‘Na het geweldige succes van vorig jaar organiseert Olympus dit jaar opnieuw een Nederlands Kampioenschap Camerawerpen,’ zo meldt het enthousiaste persbericht waarop Henze Boekhout (dank je!) ons wees.: ‘Dit spectaculaire evenement zal plaatsvinden op zaterdag 16 augustus a.s. tijdens het Meerlive festival in Hoofddorp. Deelnemers aan dit NK maken kans op een mooie wisseltrofee én op een nieuwe digitale camera.’
Het bericht van Olympus vervolgt:

Onderzoek heeft aangetoond dat Nederland voorop loopt waar het de aanschaf van digitale camera’s betreft. Het aantal huishoudens in Nederland dat beschikt over een digitale camera is dan ook vele malen groter dan in de ons omringende landen. Toch blijken veel mensen hun camera weinig te gebruiken omdat ze niet tevreden zijn over de beeldkwaliteit, de resolutie of de zoommogelijkheden.

De aanschaf van een nieuwe camera wordt echter vaak uitgesteld totdat de oude écht niet meer functioneert. En om dat proces te versnellen, heeft Olympus vorig jaar voor het eerst een Nederlands Kampioenschap Camerawerpen georganiseerd. Dit evenement was een groot succes en de vele deelnemers wisten met hun oude camera’s grote afstanden te overbruggen – en uiteraard gingen de winnaars met een fonkelnieuwe camera naar huis.

Gezien de grote belangstelling vindt het NK dit jaar plaats op zaterdag i.p.v. zondag. Iedereen die in het bezit is van een (oude) fotocamera kan deelnemen en winnaar is degene die zijn camera het verst weggooit. Er wordt gestreden in twee categorieën: tot 12 jaar en vanaf 12 jaar. Wie deel wil nemen, kan zich op zaterdag 16 august om 13.00 uur met camera melden bij de wedstrijdleiding. Alle camera’s zijn toegestaan, met uitzondering van de zogenaamde wegwerpcamera’s.


www.nkcamerawerpen.nl