Online filmfestival over fotografie

Van 26 tot en met 29 september 2013 vindt de eerste editie van On Photography Online Film Festival plaats. Het festival is onderdeel van de Fotoweek in Nederland, een initiatief van Foam en het Nederlands Fotomuseum. Dagelijks zullen verschillende documentaires over fotografie voor 24 uur online beschikbaar zijn voor een wereldwijd publiek via de website van het festival.

Het persbericht meldt verder:

Op het programma staan onder meer de bijzondere films The Portraitist van Irek Dobrowolski, Chasing Ice van Jeff Orlowski en Worldstar van Natasa von Kropp. Zondag 29 september is er een speciaal programma samengesteld door curator Erica McDonald van Develop Tube. McDonald’s selectie bestaat uit een combinatie van korte multimedia werken van hedendaagse fotografen en films met talentvolle fotografen uit de geschiedenis.

De films zijn kosteloos te bekijken op je laptop/computer/tablet. Deze opzet van het festival nodigt kijkers ook uit samen met vrienden, collega’s of andere belangstellenden een filmevenement met een beamer te organiseren. Als jij volgend jaar graag het OP-Festival ziet terugkeren, stuur dan foto’s van jouw vertoning naar de facebook-pagina van het festival.

Voor meer informatie bezoek www.opfestival.nl of www.facebook.com/opfest Partners: Develop Tube, Mixation, Fotoweek, Gridworks and Photo Affairs