Ook in België aandacht voor documentaire fotografie

Donderdag 3 juni organiseert vzw Punctum, in samenwerking met collectief Nadaar, de voorjaarslezing over documentaire fotografie in België. Op deze avond wordt in Gent de huidige stand van het documentaire beeld onder de loep genomen. Tevens presenteert Paul D’Haese zijn eerste monografie ‘Dagblind’.
Vzw Punctum is een jonge en onafhankelijke organisatie, gevestigd in Gent, en heeft als doelstelling het promoten van de hedendaagse fotografie. Deze lezingenreeks biedt een podium voor allerlei disciplines om een eigenzinnige blik op de hedendaagse fotografie te werpen.

Nadaar is een collectief van fotografen en een platform is voor de hedendaagse documentaire fotografie. In 2008 opgericht door Nick Hannes, Eric De Mildt, Tim Dirven, Jan Locus en Dieter Telemans. Naast het promoten van eigen werk werken ze ook een collectief project. Het eerste resultaat, een documentaire over de diversiteit van de bevolking van Brussel, zal in de zomer van 2010 klaar zijn.

Het boek ‘Dagblind’ van fotograaf Paul D’Haese bestaat uit 56 pagina’s en bevat tekst van Carl Havelange en Erik Eelbode, die speciaal voor deze gelegenheid de tekst komt voordragen.

Boekvoorstelling en lezing vinden plaats in de Zebrastraat te Gent.
Toegang is gratis en de lezing start om 20.00.

Punctum

Nadaar

Paul D’Haese

Zebrastraat