Oorlog

Op de foto een omheining met bomen. Want hoe win je oorlogen? Door de vijand bij de neus te nemen.
De Soldier in black and white is één bos takkenschaduw. Helaas werpt hij zelf bij zonnig weer een nogal opvallende schaduwmens, maar zodra deze soldaat de boom in gaat wordt hij takkenpatroon. Zijn schaduwtakken sluiten in gehurkte positie mooi aan. Dat is nog eens vechten…

Verstoppertje spelen bij een omheining met bomen en struiken, in werkelijkheid een beschilderd huis. Ach, wie bombardeert er nu bomen en struiken terwijl de soldaat binnen achter de vermomde ramen heerlijk vredig ligt te slapen? Zelfs een klunzig geschilderd decor voldoet al in oorlogstijd.

Hebben elitesoldaat en fotograaf vlak voor de onverwachte mosterdgasaanval wel genoeg lol gemaakt? De pose met de echte handen lijkt door en door ernstig. En wat staat daar aan de einder? Een vijandelijk huis – of echte bossage? Vernietigende gassen ontwijken geen camouflage. Alleen de foto overleeft.

schoenendoos0
Schrijfster en beeldend kunstenaar Margit Willems deelt foto’s met ons uit haar verzameling en die van anderen. Meer fotokeuzes van Willems zijn te vinden op de Facebook-pagina K Wispelaer Zetkrant.