Opeens: vacatures in de fotografie

RTL Nieuws zoekt een beeldredacteur, Huis Marseille een museumcoördinator, het Rijksmuseum twee projectmedewerkers catalogisering fotografie en het festival BredaPhoto zoekt een zakelijk manager en een marketing- en communicatiemanager.

In overleg met eindredactie, graphics en regie ben je bij RTL Nieuws verantwoordelijk voor de selectie, het ontwerp en technische afwikkeling van het beeldmateriaal dat we gebruiken in het decor. Je volgt dagelijks het nieuws en geeft pro actief advies over welke beelden aansluiten bij de te brengen nieuwsonderwerpen. Je produceert zelfstandig beeldmateriaal tot eindproducties voor regie. Je ontwikkelt visueel inhoudelijke eindproducties of stuurt de productie hiervan aan.
Meer: Beeldredacteur RTL Nieuws

De museumcoördinator heeft een gezichtsbepalende functie in Huis Marseille. Hij/zij houdt zich in eerste instantie bezig met het leiden en coördineren van de publieksdienstverlening (kassa, bezoekerscontact, winkel, veiligheid en beveiliging) zodanig dat de bezoekers van Huis Marseille op een positieve en adequate wijze worden verwelkomd en geïnformeerd. Daarnaast is hij/zij communicatief vaardig, enthousiast, nauwkeurig en een teamspeler.
Meer: Museumcoördinator m/v

Het werk van de projectmedewerker catalogisering bij het Rijksmuseum bestaat voornamelijk uit het systematisch invoeren, controleren, aanpassen en completeren van de objectgegevens in het collectieregistratiesysteem Adlib aan de hand van originele objecten. Het Rijksprentenkabinet bezit ca. 150.000 foto’s met uiteenlopende onderwerpen, met name uit de 19e en 20ste eeuw. Tot de taken van de projectmedewerker behoort ook het inhoudelijk verrijken van de basisgegevens met onderwerpsontsluiting (iconografische en/of historische associaties). Van de projectmedewerker wordt een productie verwacht van 50 objecten per werkdag van 8 uur.
Meer: Projectmedewerkers catalogisering fotografie (m/v)

De functies bij BredaPhoto zijn beide nadrukkelijk part time: 4 uur per week buiten het festivaljaar, 8 uur per week in het festivaljaar.
De zakelijk manager is het zakelijk hart van het festival. Het opstellen van businessplannen, draaiboeken en de financiële planning valt onder zijn/haar verantwoordelijkheid.
De marketing- en communicatiemanager is een ‘meewerkend voorman’ die leiding geeft aan het kleine team van vrijwillige communicatiemedewerkers.
Meer:
BredaPhoto zoekt zakelijk manager
BredaPhoto zoekt manager marketing en communicatie