Open Call SO2014 tot 21 september

Vanaf deze week staat de inzending open voor de SO Award 2014. In een selectie van 5 tot 12 foto’s gemaakt tussen mei 2013 en september 2014, kunnen fotografen een idee geven van hun ambities, stijl en interesses anno nu. De wedstrijd heeft geen categorieën. De selectie mag bestaan uit commercieel en autonoom werk. Losse foto’s en series zijn toegestaan. Een belangrijk criterium voor de jury is dat de beelden van een ‘eigentijdse beeldopvatting’ getuigen.

SO2014 staat open voor alle professionele, in opdracht werkende, fotografen en eindejaars-fotografiestudenten. Voor PANL-leden is de deelname gratis, FotografenFederatie-leden betalen 50 euro en niet-leden 100 euro.

Al het genomineerde werk wordt gepubliceerd in het SO jaarboek, met een spread voor elke genomineerde fotograaf en meer ruimte voor de winnaars. Het boek representeert hiermee de tijdgeest van het afgelopen jaar. Het boek wordt in een oplage van 1500 exemplaren verspreid over alle opdrachtgevers en inkopers in Nederland. Ook wordt er van het genomineerde werk een reizende tentoonstelling samengesteld.

Planning van SO
25 aug – Website open voor inzending
21 sept – Deadline inzenden
25 sept – Online jurering
04 okt – Jury komt in Amsterdam bijeen voor offline jurering
06 okt – Bekendmaking genomineerden
26 nov – Prijsuitreiking en boeklancering