Openingen in Vlissingen en Amsterdam

Zaterdag 13 mei opent in het Amsterdams Centrum voor Fotografie een expositie met werk van Popel Coumou en Maarten van Schaik. Op zondagmiddag vindt de vernissage van Kopstukken van Roeland Fossen plaats.
Roeland Fossen fotografeerde sinds 1996 in Macedonië, het land van zijn schoonouders, een groot aantal verkiezingsaffiches. De affiches, papieren fresco’s noemt Fossen ze, zijn aangetast door weer en wind en ingrepen van passanten. Men plakte er weer nieuwe affiches overheen die ook weer gevandaliseerd werden. Aanvankelijk maakte hij zijn opnamen in zwart-wit, de laatste jaren werkt Fossen ook in kleur.

Popel Coumou, die in 2004 aan de Rietveldacademie afstudeerde, construeert -op schaal- slaapkamers en andere intieme ruimten, die zij vervolgens fotografeert. Het ACF toont een aantal grote afdrukken van deze tere, verstilde beelden.

Maarten van Schaik profileerde zich met kleurrijke stillevens en straattaferelen, waarin hij op het eerste gezicht onaanzienlijke details in krachtige composities wist te verbinden. In het ACF presenteert hij een groot drieluik, het resultaat van een nieuwe werkwijze.

Popel Coumou en Maarten van Schaik
in het Amsterdams Centrum voor Fotografie
Bethaniënstraat 39 in Amsterdam
Opening: 13 mei, 17.00 uur
Deze expositie loopt tot en met 10 juni

Kopstukken
Roeland Fossen
in De Willem 3
Oranjestraat 4 in Vlissingen
Opening: 14 mei, 15.00 uur
En verder te zien tot en met 2 juli