Opera in beeld in de Engelbewaarder

Afgelopen woensdag opende Leve de Opera, foto’s van Hans van den Bogaard.
De expositie bestaat uit 29 opnamen die hij de afgelopen twaalfeneenhalf jaar maakte bij De Nederlandse Opera (DNO).

Van den Bogaard werd toegesproken door Tia Schutrups van het genoemde gezelschap en toegezongen door het duo Duacapella, twee fraai uitgedoste dames uit het koor van DNO.

De tentoongestelde kleurenprints zijn afbeeldingen van scenes uit verschillende opera’s. Overzichten van podium en decor hangen naast dramatische details van het podiumbeeld.

Van den Bogaard (1949) heeft een veelzijdig oeuvre op zijn naam. Behoort vanaf 1980 tot de vaste fotografen van Vrij Nederland. Fotografeerde naast zijn journalistieke werk (historische) interieurs van kunstenaars en het Wa-volk in noord-oost Birma. Daarnaast verzamelt hij foto’s; afgelopen zomer is een deel van zijn collectie samen met die van Josje Janse De Ronde Bresser in Huis Marseille geëxposeerd.

De expositie Leve de Opera hangt tot 23 november in genoemd eetcafé aan de Kloveniersburgwal in Amsterdam en reist dan door naar de Kleine Club in Leiden en mogelijk nog naar Middelburg. De tentoonstelling is een initiatief van De Bode, Willemsen en Wildeman met medewerking van Hollandse Hoogte en De Engelbewaarder.