Oplichter incasseert prijs met foto Ahmet Polat

Dat er in de fotografie veel jatwerk plaatsvindt, is duidelijk, maar wat de in Nederland geboren fotograaf Ahmet Polat in zijn woonplaats Istanbul meemaakte is van een zeldzame brutaliteit.
Een nog onbekende man stuurde een foto van Polat in voor een wedstrijd die is georganiseerd door een huis voor amateurfotografie. Polat mailt: ‘Na wat werk besproken te hebben wou ik nog even voor vertrek de winnende foto’s bekijken. Toen zag ik mijn eigen werk hangen. Maar niet met mijn naam eronder. Iemand had blijkbaar mijn werk ingezonden onder zijn naam en daarmee de eerste prijs gewonnen.’

‘Ik vertelde dit aan de eigenaar en liet hem het orgineel zien. Iedereen was perplex. Wat het nog erger maakte was dat diegene de prijs zelf is op gaan halen en zelfs voor de foto poseerde met de prijs in handen.’ (Zie de foto hierboven.)

Polat onderzoekt met de organisatoren van de fotowedstrijd of er legale stappen ondernomen kunnen worden . ‘Het is al hier door de media opgepikt en we zullen zien waar dit heen gaat,’ aldus Polat.