Opmerkelijke fotografie bij Best Verzorgde Boeken 2007

Afgelopen vrijdag maakte Stichting De Best Verzorgde Boeken bekend welke uitgaven door hun jury zijn uitverkoren. Bij hun selectie vinden we ondermeer twee debuterende fotografen en een kinderboek van Hans van der Meer.
De vijfkoppige jury beoordeelde in het totaal 465 inzendingen, een record voor deze competitie. Zij verleende aan 33 uitgaven het predikaat ‘Best Verzorgd’. Het Stedelijk Museum CS zal deze selectie vanaf 27 juni presenteren. Het museum verbreedt deze presentatie met een eigen keuze uit de fraaiste kinderboeken van afgelopen jaren. De winnende boeken zullen vervolgens nog op verschillende plekken in binnen- en buitenland worden geëxposeerd.

De zes winnende ‘fotografieboeken’:
Schapen tellen van Hans van der Meer (ontwerp; Steef Liefting) is één van de twee winnaars in de categorie ‘kinderboeken’.

Het nieuwe overzicht van het oeuvre van Eva Besnyö (ontwerp: Barends & Pijnappel) is één van de vijf winnaars in de categorie ‘Informatieve Boeken’

Binnen de grootste categorie, ‘Special Interest’ met vijftien winnaars vinden we twee jonge fotografen met hun eerste monografie: Familytree van Ringel Goslinga (ontwerp: Johan Thermaenius en Roger Willems) en Mist van Niels Stomps (ontwerp: SYB).

De uitgave High Resolution van Johannes Schwartz (ontwerp: Experimental Jetset) is één van de vier winnaars in de categorie ‘Institutionele Publicaties’.

De fotografie van de enige winnaar binnen de categorie ‘Eigen Beheer’, Ofoffjoff van JOFF & Julia Bom, is afkomstig van het duo Anuschka Blommers & Niels Schumm. Het ontwerp is van Julia Bom.

• De volledige lijst (klik op selectie 2007) is te vinden op: www.bestverzorgdeboeken.nl

•Photoq besprak eerder drie van de zes geselecteerde uitgaven:
Nieuwe ‘Besnyö-bijbel’ met onbekende beelden uit haar oeuvre
Goslinga’s zelfportret in 108 foto’s
Mist boven de Blauwe Rivier