Oproep deelname Leica Oskar Barnack Award

Het Duitse Leica Camera AG nodigt professionele fotografen uit voor deelname aan de internationale fotocompetitie de ‘Leica Oskar Barnack Award’. Aan deze prijs is een geldbedrag van 5.000 euro, of een Leica camera-uitrusting van gelijke waarde, gekoppeld. De winnaar van de ‘Newcomer Award’ ontvangt 2.500 euro.
Een internationale jury kent de prijzen toe aan fotografen die de relatie tussen mens en omgeving treffend weten weer te geven in een serie van 10 tot 12 foto’s. De prijzen worden uitgereikt tijdens het Rencontres Internationales de la Photographie fotofestival dat in het Franse Arles gehouden wordt.

Vanaf 1914 gebruikte Oskar Barnack (1879–1936), de uitvinder van de Leica, het prototype van de door hem ontwikkelde camera, nu bekend als de Ur-Leica. Hij legde verschillende gebeurtenissen vast in fotoseries en werd één van de eerste fotografen die de relatie van de mens en zijn leefomgeving documenteerde. De competitie werd voor het eerst uitgereikt in 1979, ter gelegenheid van de viering van de honderdste geboortedag van Oskar Barnack.

Inzendingen van belangstellende fotografen kunnen tussen 15 januari en 15 maart 2010 en alléén online naar www.leicaoskar-barnack-award.com gestuurd worden. Alle ingezonden fotoseries worden weergegeven via een speciaal voor deze gelegenheid gemaakte online galerie op de Leica website. Meer informatie over de competitie van 2010 is vanaf 15 januari te verkrijgen via onderstaande sites.

Leica Oskar Barnack Award

Leica