Oproep inzenden Bouw in Beeldprijs

De stichting Edgar Degas en hoofdsponsor Ballast Nedam roepen Nederlandse fotografen op zich aan te melden voor de vijfde editie van de Bouw in Beeldprijs. Deze prijs biedt fotografen de kans zich te presenteren op belangrijke culturele podia en mee te dingen naar een geldprijs van 10 duizend euro, aldus het persbericht. Het thema van de editie 2011 is Playground.

Het bericht vervolgt:

Marcel Feil (Foam_Fotografiemuseum Amsterdam) is curator van de Bouw in Beeldprijs en tevens voorzitter van de selectiecommissie. Verder bestaat deze uit fotografen Martine Stig, Paul Kooiker en Marcel van der Vlugt en grafisch vormgever Hans Gremmen. Aan de hand van het ingezonden werk en de individuele projectvoorstellen zal een selectiecommissie uiteindelijk 10 fotografen selecteren.

Zij krijgen de kans om nieuw werk te ontwikkelen binnen het thema. In juni en juli 2011 zal hun werk in het Cobra Museum voor moderne kunst te Amstelveen worden geëxposeerd. Tijdens de opening van deze tentoonstelling zal door een vakjury, onder voorzitterschap van architect Roberto Meyer, de uiteindelijke winnaar worden bekendgemaakt.

Fotografen kunnen de voorwaarden en een toelichting op het thema vinden op de website www.bouwinbeeldprijs.nl

Twitter @bouwinbeeld

Facebook: http://www.facebook.com/bouwinbeeldprijs

Inzendingen moeten op 26 januari 2011 in het bezit zijn van de selectiecommissie.

Over de Bouw in Beeldprijs:

De Bouw in Beeld Prijs is een initiatief van bouwbedrijf Ballast Nedam. Onderdak, beschutting, bescherming zijn primaire levensbehoeften. Als een van de grootste bouwconcerns van Nederland vindt Ballast Nedam het belangrijk om dat op een indringende, inspirerende en vooral creatieve manier binnen de maatschappij in herinnering te houden. In 2007 besloot Ballast Nedam daartoe een fotografieprijs in het leven te roepen. De prijs, die dit jaar voor de vijfde keer wordt uitgereikt, bestaat uit een geldbedrag van 10.000 Euro. De prijs gaat elk jaar naar een fotograaf die in de ogen van de jury het thema voor dat jaar het beste heeft vertaald. Inmiddels behoort de Bouw in Beeld Prijs tot één van de meest betekenisvolle fotografieprijzen in Nederland.