Oproep inzending Dick Scherpenzeelprijs

Voor de negentiende achtereenvolgende keer kent de Dick Scherpenzeel Stichting een prijs toe aan fotografie-, radio-, televisieproducties of journalistieke artikelen die inzicht geven in ontwikkelingsprocessen in niet-westerse landen (gepubliceerd of uitgezonden in 2009). De Dick Scherpenzeel Stichting reikt twee prijzen uit: één voor de inzender van de beste journalistieke productie ( € 10.000,- )
De jury kiest de winnaar uit drie nominaties die, enkele weken voorafgaand aan de prijsuitreiking, in het voorjaar van 2010 bekend worden gemaakt. Eerder winnaars waren oa. Sven Torfinn, Jan Banning, Kadir van Lohuizen, Pep Bonet en Ad van Denderen.

Belangstellenden kunnen hun werk uiterlijk voor 31 december 2009 naar het bureau van de stichting sturen. Ook vrienden, collega’s, hoofdredacties en uitgevers kunnen werk van mogelijke prijswinnaars ter jurering voordragen.

De Dick Scherpenzeel Stichting heeft als doel het analyseren en stimuleren van berichtgeving over niet-westerse landen in de Nederlandse media. Scherpenzeel (1923 – 1973) was een pionier binnen de Nederlandse journalistiek in gedegen publicaties over ontwikkelingsvraagstukken en het Nederlandse ontwikkelingssamenwerkingsbeleid.De Dick Scherpenzeel Stichting werd in 1991 in het leven geroepen door de toenmalige minister voor ontwikkelingssamenwerking Jan Pronk. Voor meer informatie:

Dick Scherpenzeel Stichting

Foto: Sven Torfinn ‘De presidentskandidaat’