Oproep pitchen voor De Donkere Kamer in Volkshotel

De Donkere Kamer (DDK) en website New Dawn zoeken drie fotografen die hun project op zaterdag 19 september 2015 in drie minuten willen pitchen tijdens DDKNewDawn@Volkshotel. Dit is een speciale editie van DDK, waar de nadruk ligt op opkomend fotografietalent binnen Nederland. Het publiek bepaalt hoe het entreegeld van de avond wordt verdeeld over de drie projecten.

Crowdfunding is een populair onderwerp in de fotografie: de gezamenlijke financiering van een project door een netwerk van geïnteresseerden. Met ‘Pitch je fotoproject’ stellen De Donkere Kamer en New Dawn drie fotografen in staat hun droomprojecten gefinancierd te krijgen door ‘de crowd’. De ca. 200 bezoekers van het programma betalen €7,- entree en bepalen hoe de opbrengst van de avond verdeeld wordt over de drie fotografen.

Naast het prijzengeld krijgt de winnende fotograaf de kans om bij het Volkshotel te exposeren met prints gesponsord door Fotolab KieKie, en alle drie de fotografen zullen een jaarabonnement ontvangen op GUP Magazine.

Dus: kan je een financiële bijdrage voor de start van je fotoproject goed gebruiken? Wil je een fotoboek maken maar heb je nog niet genoeg geld? Heb je geld nodig voor prints voor een nieuwe expositie? En vooral: heb jij een goed verhaal waarmee je het publiek in drie minuten denkt te kunnen overtuigen van je plannen? Stuur dan uiterlijk dinsdag 1 september 2015 een mail met motivatie (waar heb je het geld voor nodig), projectplan (max. 1 A4), een recente cv en portfolio (max. 10 foto’s), dit alles in een enkele pdf van niet meer dan 8 MB naar: pitch.dupho@newdawnpaper.nl en wie weet mag jij zaterdagavond 19 september 2015 je project komen presenteren!

Belangrijk!: Aanmeldingen die niet als een enkele pdf worden aangeleverd nemen wij niet mee in de selectie.

Tijdens De Donkere Kamer staat de fotografie van nu centraal. De Donkere Kamer is een initiatief van de DuPho in samenwerking met Pakhuis de Zwijger en PhotoQ.

DDKNewDawn@Volkshotel
za. 19 september | 20:00 uur
Volkshotel | Houten Zaal

Informatie over het programma volgt binnenkort.