Oproep pitchen voor Donkere Kamer 9 maart

De Donkere Kamer zoekt weer drie fotografen die hun project op maandag 9 maart 2015 in drie minuten willen pitchen tijdens DDK#23. Het publiek bepaalt hoe het entreegeld van de avond wordt verdeeld over de drie projecten.

Crowdfunding is een populair onderwerp in de fotografie: de gezamenlijke financiering van een project door een netwerk van geïnteresseerden. Met ‘Pitch je fotoproject’ stelt De Donkere Kamer drie fotografen in staat hun droomprojecten gefinancierd te krijgen door ‘de crowd’. De ca. 300 bezoekers van het programma betalen €7,- entree en bepalen hoe de opbrengst van de avond verdeeld wordt over de drie fotografen. FotoLabKiekie en Drukkerij Van Gorcum hebben leuke aanbiedingen voor de pitchende fotografen.

Dus: kan je een financiële bijdrage voor de start van je fotoproject goed gebruiken? Wil je een fotoboek maken maar heb je nog niet genoeg geld? Heb je geld nodig voor prints voor een nieuwe expositie? En vooral: heb jij een goed verhaal waarmee je het publiek in drie minuten denkt te kunnen overtuigen van je plannen? Stuur dan uiterlijk vrijdag 2 maart 2015 een mail met motivatie (waar heb je het geld voor nodig), projectplan (max. 1 A4), een recente cv en portfolio (max. 10 foto’s), dit alles in een enkele pdf van niet meer dan 8 MB naar: pitchjefotoproject@dupho.nl en wie weet mag jij maandagavond 9 maart 2015 je project komen presenteren!

Belangrijk!: Aanmeldingen die niet als een enkele pdf worden aangeleverd nemen wij niet mee in de selectie.

Tijdens De Donkere Kamer staat de fotografie van nu centraal. De Donkere Kamer is een initiatief van de FotografenFederatie in samenwerking met Pakhuis de Zwijger en PhotoQ.

De Donkere Kamer #23
met o.a. Kadir van Lohuizen, Tara Fallaux, Jan Hoek en Sacha de Boer als gast presentatrice naast Edie Peters.

ma. 9 maart 2015 | 20:00 uur

Pakhuis de Zwijger | grote zaal

informatie en aanmelden voor het programma via:

>> www.dezwijger.nl/dedonkerekamer23

entree: €7,-