Oproep pitches 2de Donkere Kamer in Rotterdam

Op 12 februari presenteren het Nederlands Fotomuseum, FotografenFederatie en PhotoQ de tweede editie van De Donkere Kamer Rotterdam. In De Donkere Kamer Rotterdam staat de fotografie van nu centraal. De avond bestaat uit korte interviews en presentaties, actuele discussies over het vak fotografie en aandacht voor interessante evenementen en tentoonstellingen. De Donkere Kamer Rotterdam zal een aantal keer per jaar worden georganiseerd en is er voor (jonge) fotografen, vormgevers en iedereen die geinteresseerd is in de actualiteiten rondom fotografie.

Voor het vaste programma-onderdeel ‘Pitch je fotoproject’ zoekt De Donkere Kamer Rotterdam drie fotografen die hun project op woensdag 12 februari 2014 tijdens De Donkere Kamer Rotterdam in drie minuten willen pitchen. Het publiek bepaalt hoe het entreegeld van de avond wordt verdeeld over de drie projecten.

Crowdfunding Crowdfunding is een populair onderwerp in de fotografie: de gezamenlijke financiering van een project door een netwerk van geïnteresseerden. Met ‘Pitch je fotoproject’ stelt De Donkere Kamer Rotterdam drie fotografen in staat hun droomprojecten gefinancierd te krijgen door ‘de crowd’. De bezoekers van het programma betalen vijf euro entree en bepalen hoe de opbrengst van de avond verdeeld wordt over de drie fotografen. De FotografenFederatie ondersteunt alle pitchende fotografen met een bijdrage.

Geef je op Dus: kan je een financiële bijdrage voor de start van je fotoproject goed gebruiken? Wil je een fotoboek maken maar heb je nog niet genoeg geld? Heb je geld nodig voor prints voor een nieuwe expositie? En vooral: heb jij een goed verhaal waarmee je het publiek in drie minuten denkt te kunnen overtuigen van je plannen? Stuur dan uiterlijk donderdag 30 januari 2014 een mail met motivatie (waar heb je het geld voor nodig), projectplan (max. 1 A4), een recente cv en portfolio (max. 10 foto’s), dit alles in een enkele pdf van niet meer dan 8 MB naar: ddk@nederlandsfotomuseum.nl en wie weet mag jij woensdagavond 12 februari 2014 je project komen presenteren!

Belangrijk: Aanmeldingen die niet als een enkele pdf worden aangeleverd nemen wij niet mee in de selectie.

De Donkere Kamer Rotterdam Tijdens De Donkere Kamer Rotterdam staat de fotografie van nu centraal. De Donkere Kamer is een productie van de FotografenFederatie, het Nederlands Fotomuseum en PhotoQ.