Oproep pitches Donkere Kamer

Fotografen die bij de komende aflevering van De Donkere Kamer, op 31 oktober in Pakhuiis De Zwijger in Amsterdam, willen pitchen voor hun project, moeten uiterlijk 11 oktober hun voorstel indienen bij de organisatie. Die seleceert uit de inzendingen de drie interessantste voorstellen.
De drie fotografen kunnen op 31 oktober 2011 in drie minuten een project pitchen. Het publiek bepaalt hoe het entreegeld van de avond wordt verdeeld over de drie projecten.

Het persbericht meldt:

Crowdfunding is een populair onderwerp in de fotografie: de gezamenlijke financiering van een project door een netwerk van geïnteresseerden. Met ‘Pitch je fotoproject’ stelt De Donkere Kamer [www.dezwijger.nl/dedonkerekamer] drie fotografen in staat hun droomprojecten gefinancierd te krijgen door ‘de crowd’. De ca. 300 bezoekers van het programma betalen vijf euro entree en bepalen hoe de opbrengst van de avond verdeeld wordt over de drie fotografen. De FotografenFederatie vermeerdert het opgehaalde bedrag. En FotoLabKiekie, GUP magazine en Hollandse Hoogte hebben leuke aanbiedingen voor de pitchende fotografen.

Dus: kan je een financiële bijdrage voor de start van je fotoproject goed gebruiken? Wil je een fotoboek maken maar heb je nog niet genoeg geld? Heb je geld nodig voor prints voor een nieuwe expositie? En vooral: heb jij een goed verhaal waarmee je het publiek in drie minuten denkt te kunnen overtuigen van je plannen? Stuur dan uiterlijk dinsdag 11 oktober 2011 een mail met motivatie (waar heb je het geld voor nodig), projectplan (max. 1 A4), een recente cv en portfolio (max. 10 foto’s), dit alles in een enkele pdf van niet meer dan 5 MB naar: pitchjefotoproject@fotografenfederatie.nl en wie weet mag jij maandagavond 31 oktober 2011 je project komen presenteren!

Belangrijk!: Aanmeldingen die niet als een enkele pdf worden aangeleverd nemen wij niet mee in de selectie.

Tijdens De Donkere Kamer [www.dezwijger.nl/dedonkerekamer] staat de fotografie van nu centraal. De Donkere Kamer is een initiatief van de FotografenFederatie in samenwerking met Pakhuis de Zwijger, PhotoQ en Hollandse Hoogte.

De Donkere Kamer #7

ma. 31 oktober | 20:00 uur

Pakhuis de Zwijger | grote zaal

informatie en aanmelden voor het programma via:

>> www.dezwijger.nl/dedonkerekamer7

entree: €5,-


Verslag vorige Donkere Kamer