Oproep tot voorintekenen dierenboek voor Ata Kando

Op verzoek van de 94-jarige fotografe Ata Kando hebben tientallen fotografen hun mooie, vertederende of confronterende dierenfoto ter beschikking gesteld voor haar dierenproject. Een boek is in voorbereiding in samenwerking met Veenman Publishers. Hoe meer voorintekenaars er zijn, hoe groter de kans dat het boek er komt.
Het is een vrijwillig project met als doel om meer bewustwording te kweken over de manier waarop dieren worden misbruikt. Er komt een fotoboek en een expositie in FOAM. Aan het eind van expositie worden de foto’s geveild voor een goed dierendoel. De beelden die geselecteerd zijn, gaan beslist niet altijd over mishandeling, maar laten ook de schoonheid en kracht van de dierenwereld zien.

Om het project nu al te steunen, bestaat de mogelijkheid om in te tekenen voor The Living Other.

Sacha de Boer en Diana Blok doen de volgende oproep:

‘Teken nu in voor The Living Other! Een bijzonder fotoboek met foto’s van bijna honderd fotografen: Koos Breukel, Eddy Posthuma de Boer, Laura Samsom-Rous, de erfgenamen van Ed van der Elsken en Eva Besnyö, en veel andere fotografen die belangeloos gehoor gaven aan de oproep van de legendarische fotografe Ata Kando, om hun dierenfoto te sturen. Dat zijn niet alleen maar vertederende foto’s geworden, maar ook confronterende beelden. Door vormgeefster Sabine Verschueren samengebracht tot een bijzonder journalistiek document, met teksten van de Vlaamse schrijver/beeldhouwer Achilles Cools.

Bestel nu alvast het boek voor de gereduceerde prijs van 29,95 euro. (In de winkel straks 35 euro) De opbrengst van het boek gaat naar een bijzonder dierendoel van de internationale dierenbeschermingsorganisatie IFAW.

Mail naar gijs@veenmanpublishers.nl het aantal exemplaren van The Living Other dat je wilt bestellen, zodat we Ata’s project kunnen realiseren.’

• Meer over Ata Kando bij Wikipedia

IFAW