Oproep voor pitchen De Donkere Kamer in Brussel

De Donkere Kamer zoekt drie fotografen die hun project op donderdagavond 23 juni 2016 in drie minuten willen pitchen tijdens Donkere Kamer België in BOZAR in Brussel. De Donkere Kamer is een live magazine met allerlei verhalen en gasten uit verschillende disciplines van de fotografie. Presentatie is in handen van Edie Peters en gastpresentatrice Anna Luyten.

Crowdfunding is een populair onderwerp in de fotografie: de gezamenlijke financiering van een project door een netwerk van geïnteresseerden. Met ‘Pitch je fotoproject’ stelt De Donkere Kamer drie fotografen in staat hun droomprojecten gefinancierd te krijgen door ‘de crowd’. De ca. 300 bezoekers van het programma betalen 8 euro entree en bepalen hoe de opbrengst van de avond verdeeld wordt over de drie fotografen. Bovendien schenkt Nikon aan de best presterende pitcher een Nikon-D500 pakket.

Dus: kan je een financiële bijdrage voor de start van je fotoproject goed gebruiken? Wil je een fotoboek maken maar heb je nog niet genoeg geld? Heb je geld nodig voor prints voor een nieuwe expositie? En vooral: heb jij een goed verhaal waarmee je het publiek in drie minuten denkt te kunnen overtuigen van je plannen? Stuur dan uiterlijk donderdag 2 juni 2016 een mail met motivatie (waar heb je het geld voor nodig), projectplan (max. 1 A4), een recente cv en portfolio (max. 10 foto’s), dit alles in een enkele pdf van niet meer dan 8 MB naar: pitch@sltrtd.be en wie weet mag jij donderdagavond 23 juni 2016 je project komen presenteren!

Belangrijk: Aanmeldingen die niet als een enkele pdf worden aangeleverd nemen wij niet mee in de selectie.

Tijdens De Donkere Kamer staat de fotografie van nu centraal in een avondvullend programma voor en door fotografen. De Donkere Kamer België is een initiatief van Sluitertijd in samenwerking met DuPho en PhotoQ.
Surf voor tickets naar en programma naar www.ddk-live.com

De Donkere Kamer België #2

do. 23 juni | 20:00 uur | entree: 8 euro BOZAR | Zaal Terarken

Ravensteinstraat 23 | 1000 Brussel