Oproep voor pitchen op 1 september in De Donkere Kamer

De Donkere Kamer zoekt drie fotografen die hun project op maandag 1 september 2014 in drie minuten willen pitchen tijdens DDK#21 in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. Het publiek bepaalt hoe het entreegeld van de avond wordt verdeeld over de drie projecten.

Het persbericht van de organisatie:
Crowdfunding is een populair onderwerp in de fotografie: de gezamenlijke financiering van een project door een netwerk van geïnteresseerden. Met ‘Pitch je fotoproject’ stelt De Donkere Kamer drie fotografen in staat hun droomprojecten gefinancierd te krijgen door ‘de crowd’. De ca. 300 bezoekers van het programma betalen vijf euro entree en bepalen hoe de opbrengst van de avond verdeeld wordt over de drie fotografen. De FotografenFederatie vermeerdert het opgehaalde bedrag. En FotoLabKiekie en Drukkerij Van Gorcum hebben leuke aanbiedingen voor de pitchende fotografen.

Dus: kan je een financiële bijdrage voor de start van je fotoproject goed gebruiken? Wil je een fotoboek maken maar heb je nog niet genoeg geld? Heb je geld nodig voor prints voor een nieuwe expositie? En vooral: heb jij een goed verhaal waarmee je het publiek in drie minuten denkt te kunnen overtuigen van je plannen? Stuur dan uiterlijk dinsdag 26 augustus 2014 een mail met motivatie (waar heb je het geld voor nodig), projectplan (max. 1 A4), een recente cv en portfolio (max. 10 foto’s), dit alles in een enkele pdf van niet meer dan 8 MB naar: pitchjefotoproject@fotografenfederatie.nl en wie weet mag jij maandagavond 1 september 2014 je project komen presenteren!

Belangrijk!: Aanmeldingen die niet als een enkele pdf worden aangeleverd nemen wij niet mee in de selectie.

Tijdens De Donkere Kamer staat de fotografie van nu centraal. De Donkere Kamer is een initiatief van de FotografenFederatie in samenwerking met Pakhuis de Zwijger en PhotoQ.

De Donkere Kamer #21

ma. 1 september 2014 | 20:00 uur

Pakhuis de Zwijger | grote zaal

entree: €5,-