Organisatie SO Award past inschrijfgeld aan

Bij de komende editie van de SO Award hanteert de wedstrijdorganisatie andere bedragen bij het inschrijven voor deelname. Leden van de nieuw gevormde vakorganisatie DuPho moeten 85 euro betalen om mee te doen, niet-leden 125 euro en studenten 50 euro inclusief Duplo-lidmaatschap.

Vorig jaar was deelname voor leden van PANL – een vakvereniging die inmiddels is opgegaan in DuPho – gratis. Leden van de toenmalige koepel FotografenFederatie betaalden 50 euro en niet-leden 100 euro. Er was geen studententarief.

De jury koos in 2014 uit 212 inzendingen 28 genomineerden. Ernst Coppejans was de winnaar van de SO Award 2014.

De verhoging van het inschrijfgeld heeft twee redenen, zo licht DuPho-medewerkster Jacqueline van Stiphout toe: ‘SO is een prijs geworden voor alle leden van DuPho. Dat zijn er ruim 1500. Voorheen betaalden PANL-leden niet en FF leden 50 euro. We kunnen niet alle leden gratis mee laten doen. Bovendien betaalden genomineerden in het oude model een bijdrage van 250 euro voor het boek. Dat doen we nu niet meer. Iedereen betaalt even veel, niet-leden iets meer, dan leden. Zo is het de enige manier om financiering van het project rond te krijgen.’

SO staat voor ‘Selection Of dutch photography’ en SO 2015 is de fotografie-wedstrijd die gaat over de creatieve identiteit van de professionele fotograaf, zo meldt de organisatie in een persbericht: ‘De wereld van de fotografie is dynamisch. SO gelooft dat je je als fotograaf kunt onderscheiden in persoonlijke visie en stijl. Wij dagen je uit om in een selectie van 5 tot 12 foto’s van het afgelopen jaar een beeld te geven van wie jij bent en waar je op dit moment voor staat. SO onderscheidt zich duidelijk van andere fotografieprijzen, het biedt een mooi podium om je portfolio te laten zien.’

Over de nieuwe editie meldt het persbericht:

Over twee maanden is het zover, dan gaat de webstie open voor uploaden.
Laat zien wie jij bent en waar je werk over gaat en doe mee aan de derde editie van SO.

Planning
 SO 2015
01 sept – Website open voor inzending
30 sept – Deadline inzenden
1 okt/ 8 okt – Online jurering
10 okt – Jury komt in Amsterdam bijeen voor off-line jurering
12 okt – Bekendmaking genomineerden
10 dec – Prijsuitreiking en boeklancering

Voor wie?
SO2015 staat open voor alle professionele, in opdracht werkende, fotografen in Nederland.

Ben je student?
We maken dit jaar een onderscheid tussen de professionals en studenten. Studenten kunnen insturen voor de SO Student Award.

SO Boek
Al het genomineerde werk van SO en de SO Student Award zal worden gepubliceerd in het SO book, met een spread voor elke genomineerde fotograaf en meer ruimte voor de winnaars. Het boek representeert hiermee de tijdgeest van het afgelopen jaar. Het boek wordt in een oplage van 1500 exemplaren verspreid over alle opdrachtgevers en inkopers in Nederland.

SO Abri Expo
Een selectie uit het genomineerde werk zal worden geëxposeerd in abri’s in Amsterdam

SO2015.nl