Oswald Schwirtz volgt Pieter Broertjes op bij World Press Photo

Oswald Schwirtz is aangesteld als nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van World Press Photo. Hij volgt Pieter Broertjes op die voorzitter van de raad was sinds 2007.

Uit het persbericht van de organisatie:

Oswald Schwirtz (52) is ‘serial entrepreneur’ en fotograaf. Hij is initiator van meerdere ondernemingen en heeft uitgebreide ervaring in het besturen van bijzondere organisaties zoals Young in Prison en Het Ketelhuis. Daarnaast maakte hij de bekende documentaireserie ‘Hollands Zicht’ over Nederlandse fotografen. Schwirtz was onder andere voorzitter van de Kamer van Koophandel van Amsterdam en hij is voorzitter van de Vereniging van Acteurs (Act). Daarnaast is hij teamfotograaf van het zeilteam Brunel in de Volvo Ocean Race. Schwirtz woont in Amsterdam.

De nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht kijkt uit naar zijn nieuwe functie. Oswald Schwirtz: “World Press Photo is voor mij het allermooiste fotomerk van de wereld. Samen met de nieuwe directeur Lars Boering gaan we van de stichting het bruisende hart maken van de internationale fotowereld. Er ligt al een fantastische basis en het is nu de tijd om die basis te vergroten. World Press Photo wil de liefde voor de fotografie zo breed als mogelijk gaan delen.”

Pieter Broertjes werd lid van het bestuur van World Press Photo in 1999. In 2007 werd hij benoemd tot voorzitter van de stichting. Broertjes zegt: “World Press Photo is bij Oswald Schwirtz en nieuwe directeur Lars Boering in uitstekende handen. Na vele mooie jaren in het bestuur en na acht jaren als voorzitter, geef ik met zeer veel vertrouwen in de toekomst de voorzittershamer aan mijn opvolger.”