Overzicht eindexamens fotografie-opleidingen

De eindexamens aan de meeste fotografie-opleidingen zijn achter de rug, tentoonstellingen lopen al of komen er binnenkort aan. PhotoQ zorgt voor een overzicht.
De fotografie-afdeling van de HKU in Utrecht heeft nog t/m zondag 30 juni een tentoonstleling in het eigen gebouw aan de Ina Boudier-Bakkerlaan.
Op de website is een overzicht met werk van de afstudeerders te vinden: Photography

De eindexamenexpositie van de Gerrit Rietveldacademie is te zien van 3 t/m 7 juli in en om het gebouw aan de Fred Roeskelaan in Amsterdam.

De Eindexpo 2013 van de AKV|St Joost in Breda is te bezoeken van 29 juni t/m 3 juli.
Vijf studenten van de Master Documentaire fotografie aan de Academie van Avans AKV | St. Joost presenteren hun eindexamenwerk in de Melkweg Galerie in Amsterdam, t/m 4 augustus, onder de titel Digging Till The Sun Goes Down

Van de Willem de Kooning Academie in Rotterdam is Graduates 2013 te zien in het gebouw aan de WIjnhaven, van 12 t/m 14 juli.

De Graduation Show 2013 van de KABK in Den Haag is open van 6 t/m 13 juli aan de Prinsessegracht 4 in Den Haag.
David in den Bosch studeert daar af met de campagne Geef om Haar. Uit zijn toelichting: ‘In mijn directe omgeving heb ik gezien hoe zwaar de strijd tegen kanker is. Ik doneerde zelf al mijn haar, maar wilde meer doen. Daarom bedacht ik voor de Nederlandse Haarstichting de campagne “Geef om Haar”: drie posters, een commercial en vier videoportretten van haardonateurs. De campagne roept mensen op haar te doneren voor een pruik aan financieel minder bedeelde vrouwen met borstkanker.’
‘Wil je mij kaal zien? De campagne? Of de 37 andere afstuderende fotografiestudenten? Kom dan langs of kijk voor meer informatie op:
https://www.facebook.com/events/1380501202162955/?fref=ts
www.haarstichting.nl

De tentoonstelling phi met het werk van de afstudeerders van de Fotoacademie Amsterdam is nog t/m 11 september te zien in galerie Fotogram in de nieuwe vestiging aan de Sarphatistraat.

De tentoonstelling Release met het werk van de afstudeerders van de Fotoacademie Rotterdam is nog t/m 11 september te zien in Fotogalerie Rotterdam aan de Conrasdstrraat aldaar.

Werk van de eerste lichting Toegepast Fotograaf aan de Fotoacademie in Groningen is t/m 27 augustus te zien in Fotogalerie Groningen aan de Lutkeniewstraat.

Fotowerk van de nieuwste lichting Fotografische Vormgeving-studenten hangt van vrijdag 5 juli t/m 20 juli in de Fotovakschool Amsterdam. Dertig namen met evenzoveel eigen invullingen van de opdracht zich autonoom in het vak te presenteren. Nieuwe Spiegelstraat 10. Opening 5 juli 17.00u.
Vijf afstudeerders van de opleiding Fotografische Vormgeving aan de Fotovakschool in Amsterdam presenteren onder de naam 09AM van 6 t/m 8 juli 2013 hun eindexamenwerk in de vorm van een expositie in Depot BG, Tolstraat 137 in Amsterdam.