Panasonic Lumix GF7

Met de Panasonic Lumix GF7 is weer een nieuw model voor het Micro Four Thirds Systeem geïntroduceerd. De opvolger van de GF6 ziet er meer retro uit dan zijn voorganger. De vierkante uitstulping op de camera is echter geen zoeker, maar het scharnier voor het scherm achterop de camera. Die kan namelijk omhoog geklapt en gedraaid worden voor het maken van een selfie, we gaan dat nog veel tegenkomen bij camera’s waarschijnlijk.

Het is met de Panasonic Lumix GF7 zelfs mogelijk om handsfree een selfie te maken. Daarmee wordt overigens niet de zelfontspanner bedoeld. Zodra het scherm naar voren wordt gedraaid, wordt de self-shot stand geactiveerd, waar de camera reageert op het beeld. Als twee gezichten naar elkaar toe gaan of er met een hand voor het gezicht wordt gezwaaid, gaat de camera een foto maken. Met diverse filters kun je de selfie dan opleuken.

Technisch komt de camera voor een groot deel overeen met de GM1/GM5, met een sensor met zestien miljoen pixels en een elektronische sluiter die een sluitertijd van 1/16000s mogelijk maakt. Vanzelfsprekend kan de Panasonic GF7 ook filmopnames maken, in AVCHD tot 1080p24 met een bitrate van 24Mbps, in MP4 is 1080p50 of 1080p25 mogelijk met respectievelijk 28 of 25Mbps. De scherpstelling is verbeterd en de GF7 heeft nu ook oogherkenning om nauwkeurig op een oog te kunnen scherpstellen.

De foto’s kunnen met behulp van WiFi, met NFC ondersteuning, worden gedeeld. Ook kun je de camera bedienen via WiFi. Bijzonder is de Jump Snap om een geslaagde opname te kunnen maken van springende mensen. De app op de smartfoon die dan als afstandsbediening fungeert, detecteert het hoogste punt en laat de camera de opname maken als iedereen in de lucht is.

Vanaf maart 2015 is de Panasonic Lumix GF7 te koop voor een adviesprijs van €499,95 inclusief BTW.

www.panasonic.nl