PANL organiseert avond over opdrachtfotografie

‘De markt voor opdrachtfotografie is de afgelopen jaren enorm in beweging. Hoog tijd voor een reality check‘, aldus PANL in de uitnodiigng voor de discussieavond Commissioned Photography Unplugged op 14 juni in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam.
De uitnodiging vervolgt:

Met deskundigen uit het vak zal er dinsdag 14 juni gediscussieerd worden over de veranderingen en ontwikkelingen in de wereld van de toegepaste fotografie. Waar staan we en waar gaan we heen? Waar liggen de kansen en hoe kunnen we die benutten? In het debat staat de verkenning van de toekomst en de zoektocht naar nieuwe mogelijkheden centraal. Deze avond is interessant voor iedereen die iets te maken heeft met toegepaste fotografie. Van fotograaf tot student, van beeldbewerker tot artdirector.

De gasten zijn:
– Corinne Noordenbos (hoofd afdeling fotografie KABK)
– Yacco Vijn (creative director Kong)
– Narda van ’t Veer (ceo, UNIT CMA)
– Sanne Braam (creative Director, DDB)
– Lars Boering (directeur FotografenFederatie)
– Priscilla Tienkamp (auteur van: The photographer is dead, long live the photographer)

Moderator: Charles Borremans
Columnist: Adriaan Monshouwer

De avond zal worden afgesloten met de lancering van het boek:
"Photography Annual of the Netherlands #20, toegepaste fotografie in Nederland". Het jaarboek van PANL met als vast onderdeel al het genomineerde werk van de 20e PANL Awards. Daarnaast is onder eindredactie van Nils Adriaans en Klarianne Roseboom gezocht naar wat dé toegepaste fotograaf anno 2011 typeert. Dit gebeurt vanuit verschillende invalshoeken van de deskundige, medeoprichter, de fotograaf zelf, de aanwas en buitenstaanders rondom het vak. De 20e Annual is ontworpen door LAVA, European Design Agency of 2010.

Datum: dinsdagavond 14 juni
Pakhuis de Zwijger, Grote Zaal
Toegang: 5 euro. (Gratis voor PANL-leden)
Van 20.00 – 22.00 uur
Zaal open: 19.30 uur
Aanmelden via: Pakhuis de Zwijger

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door de FotografenFederatie.