PANL-winnaars donderdag bekend

PANL, de Photographers Association of the Netherlands, maakt op donderdag 2 april, voor de achttiende keer, de winnaar van de PANL SONY alpha AWARDS bekend. Dat gebeurt tijdens de officiële opening van de PANL foto expositie in de Oude Kerk in Amsterdam.
Zo’n 180 professionele Nederlandse fotografen hebben meer dan 1200 foto’s ingestuurd voor de jaarlijkse krachtmeting. Deelnemen kon in diverse categorieën: van autonoom tot reclamefotografie en van portretten tot landschappen. Een internationale vakjury heeft zich over het beeldmateriaal gebogen en een winnaar uitgezocht. Die wordt op 2 april bekendgemaakt.

Alle genomineerde foto’s zijn gedurende drie weken te zien tijdens de PANL-fotoexpositie. Daarnaast verschijnt er een boek waarin alle genomineerde beelden zijn opgenomen. Deze PANL Annual, vormt zowel nationaal als internationaal een krachtig promotiemiddel voor de Nederlandse fotografie, aldus het persbericht van PANL.

Een greep uit de genomineerde fotografen: Eddo Hartmann, Jeroen Hofman, Oof Verschueren, Simon Warmer, Gerrit Schreurs, Willeke Duijvekam, Mirjam Brinkhof, Arthur Mebius, Maurice Heessen, Rutger van de Bent en vele anderen.

Naast de jaarlijkse PANL SONY alpha AWARDS houdt PANL zich bezig met het stimuleren van de creativiteit en professionaliteit van Nederlandse fotografen. Jonge fotografen kunnen in dat kader meedoen aan de PANL SONY alpha Masterclasses. Studenten krijgen diverse opdrachten en fotograferen met de SONY 900.
De workshops worden gegeven door Maurice Heesen, winnaar PANL SONY alpha Awards van vorig jaar, portretfotograaf Jasper Zwartjes en modefotograaf Paul Bellaart. Het duo Edo Kars en Michel Jongeneel zullen laten zien wat er centraal staat bij het maken van een goede reclamefoto. Het resultaat van deze Masterclasses is ook te bezichtigen in de Oude Kerk.

www.panl.nl