Paola di Pietri wint Albert Renger Patzsch Preis
De Italiaanse fotografe Paola de Pietri (1960) heeft met haar fotoboek To Face de Albert Renger-Patzsch Preis gewonnen. De prijs wordt iedere drie jaar uitgereikt en bedraagt 25.000 euro.

To Face richt zich op wat de Eerste Wereldoorlog op de grens van Italië en Oostenrijk heeft aangericht aan het land. Diepe groeven, grotten, kraters door geëxplodeerde bommen en ruïnes van schuren en opslagruimtes in veelal desolate gebieden. De Pietri’s foto’s spelen met de natuur en wat de mens de natuur heeft aangedaan: Indrukwekkende foto’s met een nare bijsmaak. De Pietri’s interesse schuilt in de de langzame transformatie van het door de oorlog aangetaste landschap.

In 2001 representeerde De Pietri Italië tijdens de expositie GeoEurope: The Kaleidoscopic Eye in de Kunsthalle in Braunsweig. Ook exposeerde zij in de Circolo de Bellas Artes in Madrid (1997), in de Espace Electra in Paris (2000) en in de Galleria d’Arte Modernas in Bologna (2001).

De Albert Renger-Patzsch Preis wordt toegekend door de Dietrich Oppenberg Stiftung, een stichting verbonden aan het Museum Flokwang, Essen. De prijs werd dit jaar voor de zevende keer uitgereikt en alleen fotoboeken komen ervoor in aanmerking.

Lees meer en hier.