Paparazzi shoppen omwille van wit voetje

Steeds meer celebrity-fotografen photoshoppen de beelden die ze maken tijdens party’s om daarmee in het gevlei te komen van pr-medewerkers van beroemdheden. Die beschuldiging komt van Francois Navarre van het Amerikaanse bureau X17.
In the Guardian zegt hij dat fotografen van zijn agentschap steeds vaker fotograferen tijdens feesten die magazines organiseren na afloop van prijsuitreikingen. Een van de redenen is dat mensen moe worden van de rode-loper-fotografie. ‘Het is te gezellig geworden langs de rode loper,’ aldus Navarre, doelend op het grote aantal fotografen dat daar langs staat.

Bij de party’s zien Navarre’s fotografen gasten roken, drinken en af en toe struikelen. ‘Als je dan kijkt naar foto’s van de "officiële" paparazzi tijdens diezelfde feestjes zie je dat iedereen er perfect uitziet,’ aldus de fotograaf die eerder bedragen tot 80 duizend dollar verdiende met het maken van onflatteuze shots van Britney Spears. Volgens Navarre nemen sommige paparazzi hun laptop mee om te overleggen met de pr-medewerkers van de celebrities hoe de beelden met Photoshop kunnen worden aangepast om een gewenst beeld te scheppen.

The Guardian: The camera often lies

Ook leuk, bij Jezebel: 2008 Photoshop Hall of Shame