Paradox exposeert in China

Afgelopen dinsdag opende de groepstentoonstelling WATW in het Guangdong Museum of Art te China. WATW bevat werk van Nederlandse en Chinese fotografen en geeft een visionaire blik op verschillende aspecten van de geglobaliseerde, en door consumptie gedreven, wereld.
In WATW is te zien hoe lang het duurt voordat de wereldwijde olievoorraad op is of hoeveel CO2 er per dag wereldwijd wordt uitgestoten. De expositie met werk van Jacqueline Hassink, Theo Niekus, WassinkLundgren, Henk Wildschut, Frank van der Salm, Gerald Van Der Kaap, Ad van Denderen, Chen Xiao, Jin Jiangbo, Mo Yi, Song Chao, Xiong Wenyun, Zhao Liang en Zeng Han is t/m 18 juli 2010 te zien. Dit is de derde locatie van de rondreizende tentoonstelling die door Paradox in samenwerk met The Three Shadows Photography Art Centre uit Beijing georganiseerd is.

WATW is een afkorting van We Are The World. Dit lied werd oorspronkelijk geschreven door Lionel Ritchie en Michael Jackson voor een campagne uit 1985 tegen de hongersnood in Ethiopië, maar werd later gekaapt voor veel andere (non-)commerciële doeleinden, aangaande solidariteit en wederzijdse verantwoordelijkheid.

Paradox ontwikkelt en realiseert projecten over heersende kwesties met verschillende documentaire makers en exposeert in samenwerking met andere organisaties.

Naast de expositie WATW verschijnt ook een boek en een website.

Paradox: We are the world