Paris Photo 2005 met focus op Spanje

Het jaarlijkse foto-evenement Paris Photo opent donderdag 17 november haar deuren voor het publiek tot en met zondag. Sinds de eerste editie in 1997 is Paris Photo met recht uitgegroeid tot een referentie op wereldformaat met talloze internationale galeries.
Het is een samenkomst voor liefhebbers, verzamelaars, historici en museumcuratoren. Fotografie en beelden in het algemeen zijn een essentieel onderdeel van de maatschappij – en het wordt in een steeds bredere context gezien.

Dat is eveneens te zien aan de manier waarop media met zo’n evenement omgaan. Als de International Harald Tribune een volledige pagina aan Paris Photo besteedt, dan is dat voor velen welverdiend. Fotografie kan gemakkelijk ingedeeld worden onder technologie, cultuur, of kunst. Als fotografie in de IHT ook in het stijl katern ingedeeld kan worden, dan is er toch iets meer aan de hand

• Lees de volledige tekst van Suzy Menkes over Paris Photo met de focus op Spanje, inclusief de beloftevolle revelatie die vele bezoekers te wachten staat door te breken met Spaanse clichés.

www.parisphoto.fr