Parool zoekt nieuwe fotochef

Het Parool is op zoek naar een nieuwe chef van de fotoredactie. De huidige chef Juan Vrijdag, in maart dit jaar begonnen bij de krant, gaat half december weer naar het Midden-Oosten.
‘Juan was een gewéldige chef foto, maar zijn vrouw blijft nog drie jaar correspondent voor het NOS Journaal in Jordanie en zolang wilde
en kon hij vrouw en kind niet missen,’ aldus hoofdredacteur Barbara van Beukering. Het Parool zoekt ‘iemand met een heldere visie op beeld en sterke organisatorische kwaliteiten’. Het is een baan voor ochtendmensen: om 7 uur begint het werk.

Vrijdag: ‘Ik ga weer fotograferen. Met de Volkskrant heb ik afgesproken om samen te werken met hun Israël-correspondent Alex Burghoorn. Verder heb ik ook afspraken gemaakt met fotobureaus als Panos en Laif.’

Vrijdag (1967) studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. In 1996 begon hij met werk als freelance fotograaf. Van 1999 tot 2001 zette hij de fotoredactie op bij het gratis dagblad Metro. Daarna werd hij staffotograaf bij het ANP. In 2007 vertrok hij, weer als freelancer, naar Amman om van daaruit reportages te maken waarmee Vrijdag dieper wilde gaan dan het incidenten-nieuws.

Meer over de vacature: Villamedia