Patstelling

Al bijna een eeuw liggen ze samen op het vloerkleed: worstelaar-winnaar Joe Stecher bovenop een onbekend slachtoffer. Die uitzichtloze situatie roept vooral de gedachte aan een slapend been op.

Kan het slachtoffer dan echt niets meer doen? Zijn gezicht is niet eens van pijn doorwrongen! En die wurggreep om zijn rechterpols oogt ook niet echt imponerend. Sterker nog: hoe langer we naar het tweetal kijken, hoe meer het erop lijkt dat juist de winnaar zijn ongemakkelijke positie geen jaar langer meer volhoudt. Met de benarde positie van de verliezer onder zijn lichaam valt het ondertussen wel mee, een dutje tussendoor is in diens positie best denkbaar.

Al 95 jaar in deze ongemakkelijke houding liggen… wie helpt hen eruit? De fotograaf natuurlijk, tenzij die van schrik met het glasnegatief in de hand de kamer verlaten heeft, zijn camera achterlatend. Van de man bij de deur hoeft het verstijfde tweetal verder geen hulp te verwachten, die zit zelf in een eeuwigdurende slachtofferrol. Mooie scherpe foto, trouwens.

 

schoenendoos0

Schrijfster en beeldend kunstenaar Margit Willems deelt foto’s met ons uit haar verzameling en die van anderen. Meer fotokeuzes van Willems zijn te vinden op de Facebook-pagina K Wispelaer Zetkrant.