Paul Nicklen wint hoofdprijs Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year

De Canadese foto graaf Paul Nicklen is dit jaar de winnaar van de hoofdprijs bij de wedstrijd Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year. De Nederlandse fotograaf Jasper Doest kreeg van jury voor twee foto’s een aanbeveling.

Nicklen over zijn winnende foto, gemaakt in de Ross Zee bij Antarctica: ‘Honderden pinguïns lanceerden zichzelf het water uit en het ijs boven me op. Ik voelde me ongelooflijk gelukkig om van dat moment getuige te zijn en ik zal het nooit vergeten.’

De Britse tiener Owen Hearn won de Veolia Environnement Young Wildlife Photographer of the Year met een foto van een rode wouw met een vliegtuig op de achtergrond. Hearn maakte de foto op de boerderij van zijn grootouders bij Londen: ‘Het is niet ongebruikelijk dat ik tegen zonsopgang het huis verlaat, of dat ik om half tien ’s avonds nog in een heg lig, inafwachting van een perfecte foto.’

Jasper Doest kreeg een aanbeveling in de categorie The World in Our Hands met zijn foto van ooievaars op een vuilnisbelt en een aanbeveling in de categorie Animal Portraits met een foto van een slapende Japanse makaak.

De Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year prijs is een initiatief van het Natural History Museum en de BBC Worldwide. De tentoonstelling is t/m 3 maart 2013 te zien in het Natural History Museum in Londen.

Meer: Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year

Eerder op PhotoQ over Paul Nicklen: Kantoorwerk op de Noordpool