Pedro Meyer bezorgd over ontwikkelingen VS

De Mexicaanse fotograaf Pedro Meyer maakt zich grote zorgen over ontwikkelingen in de VS rond fotografie. Zo kreeg hij een email vn een galerie die vraagt om werk dat geen aanstoot geeft, en wordt de vrijheid van fotografen om hun werk te doen ingeperkt.
In zijn meest recente nieuwsbrief, die aandacht vraagt voor het nieuwe nummer van het webzine ZoneZero schrijft hij over het verzoek van de galerie:
‘I wonder what is happening in the world of art and culture that an E-mail such as the one I received from the Paul Kopekian Gallery was sent out to their entire mailing list, and no one seems to be particularly surprised. They write: ‘We are looking for work that is not politically charged and
has no emotional or other negativity.”

Verder wijst Meyer op het geval van een fotograaf in White Plains, Westchester, bij New York die uren werd vastgehouden door de politie nadat hij de vlaggen had gefotografeerd voor het plaatselijke gerechtsgebouw. Uiteindelijk boden de autoriteiten de man excuses aan en stelden ze vast: ‘Picture taking in itself is not suspicious behavior.’

Ten slotte wijst Meyer op de rechtszaak tegen Philip-Lorca DiCorcia (over twee weken in Foam), die een miljoenclaim aan zijn broek kreeg voor het exposeren van een foto die hij op straat maakte van een joodse man.

• Lees meer: Editorial en Magazine