Peter Molkenboer (68) overleden

Zaterdagmiddag is de Rotterdamse sport- en nieuwsfotograaf Peter Molkenboer (1943-2011) overleden, zo lezewn we bij RTV Rijnmond. Bij het volgen van een amateurvoetbalwedstrijd raakte hij onwel. Na reanimatie ter plekke is hij naar het ziekenhuis gebracht alwaar hij ’s avonds overleed.
Molkenboer volgde het eersteklasseduel tussen Deltasport en Smitshoek, dat na diens onwel worden bij de tussenstand 2-2 werd stilgelegd. Alle andere wedstrijden bij de Vlaardingse vereniging Deltasport zijn eveneens stilgelegd.

RTV Rijnmond: ‘Peter Molkenboer maakte jarenlang foto’s voor tal van kranten, waaronder het Rotterdams Nieuwsblad, het Rotterdams Dagblad en het AD Rotterdams Dagblad. In Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en in de regio Capelle aan den IJssel was hij een bekend fotograaf van nieuws- en sportmomenten.’

Peter Molkenboer was de zoon van Kees Molkenboer (1907-1987) die vanaf 1936 in Rotterdam een goede reputatie opbouwde op het gebied van portret-, nieuws-, sport- en architectuurfotografie.

RTV Rijnmond: Sportfotograaf Peter Molkenboer overleden