Peter Paul Huf (67) overleden

Op donderdag 17 maart is fotograaf en – vooral – meesterdrukker Peter Paul Huf overleden. Binnen de fotografie-gemeenschap was hij geliefd, niet alleen vanwege de printkwaliteit die hij leverde met zijn bedrijf Het Lab, maar ook vanwege zijn aimabele karakter.

Door een vervelend misverstand berichtte PhotoQ aanvankelijk dat Huf eerder deze week was overleden. Het verhaal van zijn overlijden ging woensdagavond de ronde en op zijn Facebook-pagina verschenen toen al rouw-meldingen. PhotoQ betreurt het voortijdig brengen van het bericht.

Huf is op 18 september 1948 geboren in Amsterdam als zoon van de beroemde fotograaf Paul Huf en Françoise van den Brink, die vorig jaar nog postuum een Yad Vashem-onderscheiding kreeg uitgereikt vanwege haar verzetswerk tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Peter Paul Huf legde zich al vanaf zijn 20ste toe op het afdrukken van foto’s van andere fotografen. Via Het Lab hebben veel fotografen, galeries en musea kunnen genieten van het kwalitatief hoogstaande werk dat hij leverde. In 2004 was hij een van de grondleggers van het Amsterdamse Fotografencafé.

Huf laat twee dochters na.