Peter van den Doel nieuwe directeur DuPho

Peter van den Doel wordt de nieuwe directeur van DuPho, de vakvereniging van Nederlandse fotografen. Hij volgt Lars Boering op die sinds begin dit jaar het bureau van World Press Photo leidt.

Op de site van Dupho lezen we:

Van den Doel is op dit moment nog directeur van Spaarnestad Photo. (…) DuPho krijgt met Peter van den Doel een directeur die zeer vertrouwd is met de fotografiewereld in Nederland. Het bestuur verwacht dat Van den Doel DuPho verder zal professionaliseren en een belangrijke en stimulerende rol zal vervullen met betrekking tot de positie van fotografen in ons land.

Van den Doel begon in 1982 bij ABC Press, een fotopersbureau dat buitenlandse fotografen en bureaus (o.a. Magnum Photo, Time/Life, Sebastiao Salgado en Mary Ellen Mark) in Nederland vertegenwoordigde. Van 2003 tot 2006 heeft hij gewerkt bij het fotopersbureau Hollandse Hoogte. Sinds juni 2006 is hij directeur van Spaarnestad Photo, met 12 miljoen foto’s het grootse fotoarchief van Nederland. Onder zijn leiding is het archief in 2010 veiliggesteld bij het Nationaal Archief  in Den Haag. Daarnaast heeft hij zitting in diverse besturen.
Van den Doel (56) is getrouwd en woont in Haarlem.

DuPho komt voort uit een fusie tussen FotografenFederatie, BFN, GKf, MWF, PANL, MWWF en SVFN die in november 2014 tot stand kwam en waarbij de leden van NVF en MPN zich hebben aangesloten.
Peter van den Doel begint op 1 maart bij DuPho voor 2 dagen in de week. Vanaf 1 mei zal hij volledig operationeel zijn als directeur. Tot die tijd is Rob Huisman directeur a.i.

Interview op PhotoQ: Nieuwe DuPho-man Van den Doel: Mooier vooruitzicht is er niet

www.dupho.nl