Peter van den Doel stopt als directeur DuPho

Directeur Peter van den Doel van DuPho treedt terug per 1 september aanstaande. In maart vorig jaar begon hij in deeltijd als opvolger van Lars Boering, vanaf mei vorig jaar was Van den Doel voltijds directeur. Een reden voor de relatief vroege beëindiging staat niet vermeld in het persbericht van de vakorganisatie van fotografen DuPho.

Het bericht meldt:
Het afgelopen jaar heeft Peter met veel plezier gewerkt aan het oprichten en inrichten van de werkorganisatie die na de fusie tot stand is gekomen. Het fundament van een gezonde organisatie is gelegd en DuPho is met veel succes op de kaart gezet. Inmiddels telt de vereniging ruim 1400 leden en bijna dagelijks schrijft een nieuw lid zich in.

Voor Peter is het tijd om verder te gaan en het stokje aan iemand anders over te geven die zich kan richten op het verder vormgeven van de vereniging.

Om een soepele overgang te bewerkstelligen is er afgesproken dat Peter tot 1 september aanblijft als directeur.

Tot zover het bericht.

In een telefonische toelichting geeft Van den Doel aan hij zich verheugt op een bredere focus dan alleen fotografie, waarmee hij verwijst naar zijn belangstelling voor beeldende kunst. Zo is hij sinds kort onder meer adviseur bij het Mondriaanfonds, de overheidsinstelling die subsidies aan kunstenaars en kunstinstellingen verstrekt.

Van den Doel begon in 1982 bij ABC Press, een fotopersbureau dat buitenlandse fotografen en bureaus (o.a. Magnum Photo, Time/Life, Sebastiao Salgado en Mary Ellen Mark) in Nederland vertegenwoordigde. Van 2003 tot 2006 heeft hij gewerkt bij het fotopersbureau Hollandse Hoogte. Van juni 2006 tot mei 2015 was hij directeur van Spaarnestad Photo, met 12 miljoen foto’s het grootse fotoarchief van Nederland.