P|f viert 25-jarig bestaan

In het weekend van 11 t/m 14 september organiseert het fotografisch vakblad P|f ter ere van het 25-jarig bestaan een evenement in het Rotterdamse Las Palmas-gebouw. Tijdens deze dagen zal hier een tentoonstelling ingericht worden met werk van oud-leerlingen van de school voor Fotografie in Den Haag. Op vrijdag 12 september organiseert het blad tevens een seminar over nieuwe ontwikkelingen in de fotografie.
De tentoonstelling is een eerbetoon aan Peter Charpentier die als mede-oprichter en vast columnist van P|f ook jarenlang fotografische techniek doceerde aan de toenmalige MTS voor Fotografie in Den Haag (tegenwoordig de afdeling fotografie aan de KABK). Die opleiding heeft een hoop bekende fotografen voortgebracht waarvan velen aan de tentoonstelling meewerkten. Deze tentoonstelling is alleen in dit weekend te bezichtigen. De toegang is gratis op 12, 13 en 14 september.

Op vrijdag 12 september organiseert P|f een seminar over nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied. ‘Uiteenlopende sprekers (onder wie een aantal bekende fotografen) zullen hier het woord voeren over onderwerpen die ons allemaal raken,’ aldus het persbericht: ‘Hoe we als fotograaf een plaats kunnen vervullen in het snel veranderende medialandschap of welke nieuwe technieken tot onze beschikking staan.’

Meer informatie: www.profoto.nl