Photo Academy Award nu ook met Belgische opties

De inschrijving voor The Photo Academy Award 2007 is geopend. Sinds 2003 organiseert de Fotoacademie (Amsterdam, Rotterdam, Groningen) deze internationale competitie die pas afgestudeerde fotografen een sprong voorwaarts biedt in hun prille carrière, zoals de organisatie het omschriijft. Bij The Photo Academy Award zijn er geen geld of camera’s te winnen, maar exposities, opdrachten en plaatsingen bij bladen, bureaus en musea.
Fotograaf Morad Bouchakour is voorzitter van de jury, die bestaat uit curatoren, redacteuren en art directors van de organisaties die de prijzen weggeven. Zij bepalen wie er wint en kiezen ook de overall winnaar van The Photo Academy Award 2007.

Omdat The Photo Academy Award sinds kort een samenwerking is aangegaan met het FotoMuseum in Antwerpen en de Vlaamse kwaliteitskrant De Standaard, zijn er nu ook bij hen prijzen te winnen. Hierdoor kan de jury dit jaar maar liefst acht prijzen uitreiken.

Een overzicht van de juryleden en de prijzen in 2007:
Colette Olof (curator) expositie in FOAM
Merel Kokhuis (redacteur) opdracht voor FRAME Magazine
Theo Audenaerd (beeldredacteur) opdracht/plaatsing voor Volkskrant Magazine
Evert Hermans (hoofd fotoredactie) opdracht/plaatsing voor De Standaard
Susan A. Zadeh (hoofdredacteur) plaatsing in EYEMAZING
Sander Bakker (senior art director)opdracht voor reclamebureau They
Caroline Brugman (beeldredacteur)opdracht voor Elle
Christoph Ruys (directeur/conservator)expositie in FotoMuseum en plaatsing in FotoMuseum Magazine

Verder meldt het persbericht:

Meedoen met The Photo Academy Award kan je carrière als fotograaf een vlammende start geven. Zo heeft Ivo van der Bent in 2006 gewonnen in de categorie ‘Documentary’, wat resulteerde in een acht pagina’s tellende publicatie van zijn foto’s in Volkskrant Magazine nr. 348 en een aanbod voor publicatie van nieuw werk. Ook Mirjam Brinkhof, winnares in de categorie ‘Fashion’, verzilverde haar prijs in de vorm van een opdracht die gepubliceerd werd in het april nummer van de Elle. Werk van de winnares van de Categorie ‘People’ en de Award in 2006, Willeke Duijvekam wordt dit jaar nog in het wereldwijd uitgegeven Eyemazing gepubliceerd.

Meedoen in 2007
Tot en met 3 juli 2007 kunnen laatstejaars en maximaal een jaar afgestudeerde fotografie studenten van Nederlandse en Vlaamse Academies zich aanmelden om mee te doen aan deze competitie. Zij kunnen werk inzenden in de categorieën Autonomous, Architecture, Documentary, People, Commercial en Fashion.

www.photoacademyaward.com