Photo Academy Award volgend jaar met boekenprijs

Bij de Photo Academy Award 2010 zal, naast de gebruikelijke categorieën als GUP, ELLE, Volkskrant Magazine, Duval Guillaume, FRAME en anderen nu ook een speciale categorie worden ingeruimd voor het beste fotoboek. Een onafhankelijke jury van professionele beeldbeoordelaars en uitgevers zal de komende editie de ingezonden fotoboeken kritisch beoordelen op vormgeving en kwaliteit.
Bij de wedstrijd van eerder dit jaar, met een recordaantal deelnemers en ingezonden foto’s, was al een stijging op te merken in het aantal ingezonden fotoboeken. Er is een trend te signaleren in de presentatie van fotowerk; studenten presenteren hun werk steeds vaker met een fotoboek.

De prijsuitreiking van 2010 zal wederom plaatsvinden in het Fotomuseum Den Haag, waar tevens de bijbehorende tentoonstelling met werk van winnaars en genomineerden te zien is. De expositie zal daarna rondreizen door Nederland en België.

De Photo Academy Award is de fotowedstrijd voor alle laatstejaars en net-afgestudeerde studenten van alle fotografieopleidingen in Nederland en België en wordt sinds 2003 georganiseerd door de Fotoacademie.
Eerder op PhotoQ: Robin de Puy wint Photo Academy Award