PhotoEspaña jubileert: 10de keer

Het Madrileense festival PhotoEspaña opent op 30 mei voor de tiende keer, onder andere met een inbreng van Wim van Sinderen, curator van het Fotomuseum Den Haag. Het festival doet het bewust zonder centraal thema en laat op verschillende belangrijke plekken in de Spaanse hoofdstad (onder meer in het museum Reina Sophia) grote tentoonstellingen zien, zo meldt de British Journal of Photography.
Er komen retrospectieve overzichten van onder meer Man Ray en Andres Serrano. Verder zal er een tentoonstelling zijn over de Italiaanse neo-realisten en een expositie die wordt samengesteld door de voormalige directeur van de Photographers’ Gallery in Londen, Paul Wambell, onder de titel The end of globalisation.

Net als vorig jaar is er een ambitieus portfolio-project . Een aantal belangrijke uitgevers en curatoren gaan in sessies dieper in op het werk van zestig jonge en veelbelovende fotografen. Onder de besprekers zijn Wim van Sinderen, curator van het Fotomuseum Den Haag, William Ewing, directeur van het Musée de l’Elysée in Lausanne, en Alison Nordström van het Amerikaanse George Eastman House.
Fotografen kunnen zich voor dit evenement inschrijven via de website van PhotoEspaña. Daaruit worden de zestig beste gekozen. Die moeten 200 euro betalen voor deelname. De sessies vinden plaats van 1 tot en met 3 juni.

• Meer informatie: www.phedigital.com