Photographers’ Gallery terug op oude stek

Na een fikse verbouwing heropent de Londense Photographers’ Gallery aanstaande zaterdag 19 mei opnieuw haar deuren. In 2010 verhuisden ze naar een tijdelijke plek om de verbowuing mogelijk te maken. The Photographers’ Gallery is een van de oudste podia voor het hele fotografische spectrum, en de grootste publieke instelling volledig geweid aan fotografie in London.
De verbouwing duurde anderhalf jaar, kostte 9,2 miljoen pond, en leverde twee keer zoveel ruimte op. Twee tentoonstellingsruimtes, nieuwe ruimten voor het cafe, de boekwinkel en de printverkoop. Nieuw is de Studio Floor, een verdieping speciaal voor activiteiten waar ook een Camera Obscura is gebouwd en een studiezaal.

The Photographers Gallery opent met ‘OIL’ van Edward Burtynsky en Raqs Media Collective. In de nieuwe ruimte voor scherm media – The Wall – opent een tentoonstelling geweid aan de geanimeerde GIF.

Mensen die The Photographers’s Gallery een warm hart toedragen kunnen een virtuele baksteen kopen en zo een financiële bijdrage leveren aan de verbouwing.

Foto’s van de verbouwing op www.photonet.org