PhotoQ-app nu met fotografienieuws

De iPhone app van PhotoQ Portfolio’s is uitgebreid met de nieuwsstroom van de website. Gebruikers van de app kunnen zo bijblijven op het gebied van fotonieuws, ook als ze niet achter een computer zitten.

Hoofdredacteur Edie Peters noemt de uitbreiding logisch: ‘We zijn begin dit jaar enthousiast doch realistisch begonnen met PhotoQ Portfolio’s. Het voornemen was vanaf het begin om met enige regelmaat nieuwe mogelijkheden toe te voegen aan de app en aan de Portfolio’s, waarbij we zouden letten op wensen van de gebruikers en nieuwe technische mogelijkheden. Veel app-gebruikers misten de kern van wat volgens hen PhotoQ is: een continue stroom nieuws over fotografie. We hebben daarom nu die nieuwsfunctie toegevoegd.’

De rubriek Nieuws in de PhotoQ app is een lijst van de leads (eerste alinea’s) van de 15 meest recente artikelen die op de website zijn verschenen. Zowel nieuwsberichten als nieuwe bijdragen in de verschillende rubrieken worden hierin opgenomen.

PhotoQ Portfolio’s is een online ontmoetingspunt voor fotografen en hun opdrachtgevers. De Portfolio’s bieden een heldere manier om foto’s te tonen aan de vele bezoekers van PhotoQ, al dan niet geordend in mappen, met de mogelijkheid om te laten zoeken op specialismen en trefwoorden. Fotografen kunnen op een eigen plek op de site foto’s plaatsen. Sinds de oprichting van PhotoQ Portfolio’s in februari 2010 hebben zich ruim 150 fotografen aangesloten.

De app maakt de Portfolio’s niet alleen toegankelijk op de iPhone met onder meer zoekfuncties, maar biedt ook professionals de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van recent werk van hun favoriete fotografen. Met de applicatie kunnen de portfolio’s niet alleen via het web worden bekeken, gebruikers kunnen ook werk van hun favoriete fotografen op hun mobiel downloaden, zodat dit op afgelegen plekken, tussen dikke betonmuren en in het vliegtuig kan worden bekeken.

PhotoQ Portfolio’s
Wat is PhotoQ Portfolio’s ?

Download versie 1.2 van de PhotoQ app