PhotoQ biedt fotografen Portfolio’s met iPhone app

PhotoQ biedt een nieuwe dienst aan: Portfolio’s. Fotografen kunnen selecties uit hun werk tonen op PhotoQ en dat aanbod is gekoppeld aan een applicatie voor de iPhone die gratis kan worden gedownload.
Portfolio’s biedt:
– een heldere manier om foto’s te tonen aan de vele bezoekers van PhotoQ, al dan niet geordend in mappen, met de mogelijkheid om te laten zoeken op specialismen en trefwoorden;
– een applicatie die de Portfolio’s op de iPhone laat zien, met zoekfunctie, en de mogelijkheid om favoriete fotografen te volgen met hun nieuwe werk.

Het is een logische stap voor PhotoQ, het goedbezochte (per maand 50 duizend bezoeken) en steeds breder wordende platform voor iedereen die zich professioneel met fotografie bezighoudt. Fotografen met een portfolio op PhotoQ krijgen een link naar die plek op hun pagina van de begin dit jaar door het Nederlands Fotomuseum gelanceerde fotografendatabase (www.fotografen.nl).

Als een fotograaf nieuw werk aan zijn of haar portfolio toevoegt, krijgen degenen die deze fotograaf als favoriet hebben aangemerkt een seintje. Zo kunnen collega’s, fans, maar vooral ook mogelijke opdrachtgevers, hun actuele werk volgen. PhotoQ rekent voor deze dienst 1 euro per week, ofwel 52 euro per jaar.

Fotografen kunnen op een eigen plek op de site foto’s plaatsen in verschillende door hen zelf te benoemen mappen. Met de iPhone applicatie kunnen de portfolio’s niet alleen via het web worden bekeken, gebruikers kunnen ook werk van hun favoriete fotografen op hun mobiel downloaden, zodat dit op afgelegen plekken, tussen dikke betonmuren en in het vliegtuig kan worden bekeken.

Als een favoriete fotograaf zijn portfolio vernieuwt, krijgt de iPhone-gebruiker een seintje (het bekende rode rondje met cijfer). Met een klik kan het betreffende portfolio dan worden geactualiseerd. De fotograaf kan zo de app gebruiken als een nieuwe, makkelijke manier om te laten zien waar hij of zij mee bezig is.

PhotoQ biedt met de app een duidelijk extra ten opzichte van bestaande vergelijkbare presentatiediensten voor fotografen. De redactie zal er voor zorgen dat de Portfolio’s met regelmaat in het zonnetje worden gezet, onder meer door specialisten uit te nodigen die hun favoriete fotograaf of foto’s selecteren en die keus toelichten.

PhotoQ bestaat sinds 2003 als een non-profit medium en is sindsdien uitgegroeid tot een belangrijke nieuwsbron voor fotografen, creatieven, vormgevers, kunsthistorici en journalisten.

Alle informatie:Wat is PhotoQ Portfolio’s ?