PhotoQ Bookshop bij Local Goods Weekend Market

De PhotoQ Bookshop is komend weekend met een kraam aanwezig tijdens de Local Goods Weekend Market in de gloednieuwe locatie De Hallen Amsterdam (voormalige Tramremise) in Amsterdam West.

Tussen de Bilderdijkkade, de Ten Katestraat en het Bellamyplein, ligt de De Hallen Amsterdam. De Passage vormt de verbinding tussen de Ten Katemarkt en de Bilderdijkkade. Deze hal van ruim 1000 m2 met een industriële uitstraling, is dan ook de plek waar ongeveer 40 zogeheten Indie Brands uit de regio Amsterdam zichzelf zullen presenteren.

Naar aanleiding van het boek Indie Brands: 30 independent brands that inspire and tell a story geschreven door Anneloes van Gaalen is een samenwerking ontstaan met Pakhuis de Zwijger. Pakhuis de Zwijger organiseert al ruim zeven jaar programma’s over de creatieve industrie in de stad en stedelijke ontwikkeling. Creatie en innovatie, ontmoeting en uitwisseling staan hierbij centraal.

Samen met Anneloes van Gaalen werd in 2011 het eerste Indie Brand event opgezet. Inmiddels organiseren de betrokken partijen drie keer per jaar een avondvullend programma, waarvan de Indie Brand Supermarket een terugkerend item is. Vanwege de enthousiaste reacties is het voor de organisatie een logische stap om een markt organiseren.

In samenwerking met platform Made in Amsterdam is de eerste Local Goods Weekend Market op 19 en 20 april een feit, met nieuwe weekends in mei en juni in het verschiet.

De PhotoQ Bookshop verkoopt een selectie boeken uit het aanbod van de winkel aan de Ferdinand Bolstraat. Bovendien komt een aantal fotografen langs voor een kort interview en signeersessie.

Onder enig voorbehoud is dit het schema voor het weekend:

zaterdag
12.30 Charlotte Dumas (onder meer Retrieved, The Widest Prairies)
13.00 Arjan Bronkhorst (Grachtenhuizen)
13.30 Wout Berger (When I Open My Eyes)
14.00 Willeke Duijvekam (Mandy&Eva)
14.30 Sander Marsman (Dianna)
15.00 Jan-Dirk van der Burg (Olifantenpaadjes)
15.30 Leo Erken (Street / Straße / Ulica)

zondag
14.00 Anaïs Lopez (In the Beginning No Bird Sang, Only in Burundi)
14.30 Willem Poelstra (112* Ambulance Amsterdam)

Verder zullen ook Geert van Kesteren (Baghdad Calling en Why Mister, Why?) en Kadir van Lohuizen (Vía Panam) langskomen, maar hoe laat is nog niet bekend.

Meer informatie over de Local Goods Weekend Market
op de site van Pakhuis De Zwijger
het Facebook Evenement

photoqbookshop.nl