PhotoQ Bookshop nu ook in Amsterdam-Noord

De PhotoQ Bookshop opent een dependance in Amsterdam-Noord. De speciaalzaak voor het fotoboek in het centrum van de hoofdstad sluit daarmee aan bij het initiatief van fotograaf Morad Bouchakour en advocaat Peter Nicolaï om een atelier/galerie te beginnen bij het Zonneplein in Tuindorp-Oostzaan.

De gezamenlijke ruimte gaat op 30 april open. Die dag opent tevens Imago/Image, het eerste culturele event (van de vele die volgen) rondom fotografie dat Lokaal Spaanders op het Zonneplein organiseert.

Sinds drie jaar is de PhotoQ Bookshop the place to be voor liefhebbers van fotoboeken, en dan vooral die van journalistieke, documentaire en artistieke aard. Het gaat vaak om kleine oplagen en bijzonder vormgegeven boeken. Veelal zijn het kleine uitgevers, of fotografen zelf, die de boeken uitgeven. De dependance in Noord biedt een ruime selectie van boeken uit de hoofdvestiging in het centrum.

Oprichter Edie Peters begrijpt dat online verkoop een toenemende trend is, maar dat het bezoeken van een echte winkel met name voor fotoboeken een wezenlijke manier is om deze producten onder de aandacht te brengen. Bezoekers kunnen boeken vastpakken, doorbladeren, de omslag en het papier voelen, de inkt ruiken, de kwaliteit van het drukwerk beoordelen.

PhotoQ Bookshop Noord
Zonneweg 46
1033 CK  Amsterdam
Open op vrijdag en zaterdag van 12 tot 17 uur