PhotoQ Bookshop verhuisd en heropend

Sinds begin deze week is de PhotoQ Bookshop weer te bezoeken, op het nieuwe adres Wijdesteeg 3A in Amsterdam, centraler dan de vorige ruimte gelegen tussen de Spuistraat en de Nieuwezijds Voorburgwal. In een kleinere ruimte, maar met op maat gemaakt meubilair zet de winkel hier de ingezette koers voort: grote keus, met nadruk op nieuwe boeken van vooral documentaire aard.

Ook andere genres zijn te vinden, evenals tweedehands boeken en verzamelaarsobjecten.

Winkelier Edie Peters blijft overtuigd van de noodzaak van een goede fotoboekenzaak. De vraag naar goede fotoboeken lijkt nog steeds te groeien, een uiting van steeds meer fotografen die op hun eigen manier een verhaal willen vertellen. ‘En in samenwerking met goede vormgevers ontstaan vaak bijzondere boeken, die je graag eerst bekijkt en voelt voor je ze koopt. Een veel rijkere ervaring dan kijken op je monitor,’ aldus Peters.

De winkel is open van dinsdag t/m zondag van 12 tot 18 uur.

De Wijdesteeg loopt tussen enkele fameuze kraakpanden (Vrankrijk, Tabakspanden) en de voormalige postzegelmarkt. Na een wat grijs bestaan de afgelopen jaren is de steeg de laatste tijd door enkele kunstenaars kleurrijk opgeknapt, met als resultaat dat de plek is opgenomen in een wandelroute van Amsterdamse street art.

Naast de verkoop van boeken blijft de PhotoQ Bookshop extra activiteiten organiseren als signeersessies en presentaties. Bovendien is een begin gemaakt met de PhotoQ Workshops, cursussen voor mensen die meer willen met (foto)boeken.

photoqbookshop.nl

PhotoQ Workshops